,

Expressiviteit zorgt voor nieuwe beleving

artspreekmeester-blog-009Er zijn twee uitgangspunten om tot een creatie te komen. Een kunstwerk opbouwen vanuit een techniek “het weten” of het creëren vanuit het gevoel “in verbinding staan met wie je werkelijk bent”. Vrij van zijn van richtlijnen om tot vrije expressie te kunnen komen. Het brengt je in contact met  je persoonlijke creativiteit. Welke beelden zou jij willen creëren? Hoe zou het zijn om een gevoel te uiten in de vorm van kunst?

Een blanco doek nodigt interactie uit met vormen en kleuren dit activeert namelijk zelfreflectie. Expressiviteit is een lichaamstaal die zich magnifiek ontwikkelt tijdens het schilderen. Het zorgt voor een lichamelijke en mentale souplesse. Dit is nodig om verdieping in het kunstwerk aan te brengen en als het ware een andere kijk te ontwikkelen in je persoonlijke leven.

Schilderen is geen nutteloos tijdverdrijf. Het is een leerzame manier om balans te kunnen zoeken tussen het gevoel en denken. Persoonlijke ontwikkeling is letterlijk de kunst. Het is vanuit een andere benadering,maar zeer vernieuwend!  Wil je ervaren hoe jouw expressiviteit voor een nieuwe beleving kan zorgen? Geef je dan op voor Het doek in de spotlight! één op één schilder sessie.

©Myriam Spreekmeesterartspreekmeester-blog-010