Benefiet Gala 2016

Graag nodig ik u uit om 14 januari 2016 aanwezig te zijn op de benefiet gala voor Opvanghuis “Abdi Kasih”. Met (bekende) artiesten, dans en lekkere Indische hapjes. Kortom een super avond! DRESSCODE: GALA ( mag ook Indonesische klederdrachten!).  Abdi Kasih is een opvangcentrum voor geestelijk/lichamelijke gehandicapte kinderen. Deze kinderen zijn niet in staat om een fatsoenlijke toekomst op te bouwen, hun ontwikkeling voor zelfstandigheid is ver te zoeken. Stichting BSM is een organisatie die deze opvanghuis in Indonesië financieel ondersteunt. Deze opvanghuis  ‘Abdi Kasih’ ligt nabij de stad Medan, gelegen op het Indonesische eiland Sumatra. Er wonen ongeveer 80 kinderen in dit opvanghuis. Al deze kinderen hebben een handicap. De meeste van hen hebben het Syndroom van Down, anderen epilepsie of autisme. Stichting BSM ondersteunt Abdi Kasih zoveel mogelijk.

Live painter Miriam Spreekmeester en de muzikanten Van Wanten – Jos Buitink (pianist) en Herman van Tongerloo (alt en tenor saxofonist) – zullen zich op zaterdag 14 januari a.s. inzetten voor Stichting BSM. Zij zullen een bijzondere onderlinge interactie laten zien. De bijzondere match van deze uitvoerende kunstenaars brengen elkaar naar een hogere level in het scheppen van nieuwe creaties door improvisatie. Op deze wijze ontstaat er communicatie zonder woorden zodat  toeschouwers worden geprikkeld door de krachtige combinatie van creativiteit en muzikaliteit. Door hen dit te laten ervaren krijgen de toeschouwers de gelegenheid een eigen waarde te vormen in hetgeen wat zij zien en horen en voelen. Deze combinatie zet u op een andere manier van denken.

Het is mogelijk om een kunstwerk van Art Spreekmeester te bemachtigen. Tijdens de live painting show zal er een schilderij worden gemaakt met een afmeting van 240 bij 120 cm. Nadat het schilderij klaar is, zal het schilderij uit elkaar worden gehaald waardoor er schilderijen ontstaan van drie gelijke formaten van 80 bij 120 cm p.stuk. Het is mogelijk om eigenaar te worden van één van deze kunstwerken. U kunt zelf bepalen hoeveel kunstwerken u wilt aanschaffen, ze worden per stuk verkocht. Het hoogste bod geldt. Na de show kunt u bij Miriam Spreekmeester haar visitekaartje ophalen met daarop de gegevens van haar website, daar zult u geïnformeerd worden hoe u kunt bieden en eigenaar kunt worden van één of meerdere schilderijen. Art Spreekmeester zorgt voor de afwikkeling van de verkoop evenals de donatie aan Stichting BSM.

Miriam Spreekmeester is Beeldend Kunstenares, Beeldend Coach en live painter. Vanuit haar artistieke muzikale opvoeding die zij in haar jeugd heeft kunnen en mogen genieten, heeft dit voor een bijzondere afdruk gezorgd in haar persoonlijke ontwikkeling. De kracht hiervan heeft zij op het gebied van zelfreflectie en zelfontplooiing kunnen ervaren. Miriam Spreekmeester ziet het beoefenen van kunstzinnige activiteiten als belangrijke en onmisbare elementen om jezelf  persoonlijk te kunnen blijven ontwikkelen. Het brengt verdieping met zich mee. Zij geeft persoonlijke workshops waarin zij mensen kennis laat maken met de kracht van creativiteit. Art Spreekmeester legt de nadruk op authenticiteit en ze te durven te weerspiegelen. Zonder terughoudenheid maar puur vanuit de beweging “uit de innerlijke kracht”, je eigen persoonlijkheid neer te zetten. De kunst van jezelf presenteren.

Van Wanten is improvisatie. Jos Buitink op piano en Herman van Tongerloo op alt- en tenorsaxofoon werken met eigen composities, thema’s die voortdurend uitgewerkt en bijgesteld worden tijdens een optreden. Zo ontstaan er, ook voor henzelf, altijd weer nieuwe muzikale verhalen. Buitink en Van Tongerloo werken met heldere thema’s en schema’s maar gaan in hun improvisaties soms de kant op van ‘Instant Composing’. Jos Buitink speelt met invloeden van uit de jazz, klassiek en minimale muziek. Herman van Tongerloo put uit jazz, blues en pop. Van Wanten is ruim tien jaar geleden ontstaan toen Buitink en Van Tongerloo samenwerkten aan muziekopdrachten voor de VPRO. Voor vele programma’s heeft Van Wanten filmmuziek gemaakt. Fragmenten hieruit, de tunes en de achtergrondmuziek vormen veelal de basis voor hun thema’s. De muziek van Van Wanten evolueert, niet alleen tijdens optredens, maar ook in de loop der jaren is de muziek voortdurend in verandering gebleven.

Hoe kunt u helpen?

Elke hulp, klein of groot, is meer dan welkom. Door al aanwezig te zijn op deze avond steunt u ook dit goede doel. U kunt uw kaarten bestellen op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-benefiet-gala-voor-stichting-bsm-29960573883?aff=es2

Bestel hier uw kaarten en MAAK KANS OP 2 X 2 TICKETS VOOR CONCERT “ARTIESTEN VAN NEDERLAND” met o.a. André Hazes Jr. of 2 GESIGNEERDE BOEKEN van Wieteke van Dort en andere prijsjes ( Benefietgala BSM loterij )

Benefietprogramma met Presentator Rob Govers:
17.30 uur deuren open-inloop gasten
18.00 uur spectaculaire opening met voorzitter Pierre Pourchez & Openbare Byvanck School gevolgd door Live painter Miriam Spreekmeester en muzikanten Van Wanten. Jos Buitink ( pianist) Herman van Tongerloo Alt en tenor saxofonist.
19.30 uur Opening muzikantenpodium door JFPretenderS gevolgd door Hans Snoek, Martin Dhamarco, Danilo Kuiters,KevinXstorm, John Russell Jr en Dries Roelvink.
00.30 uur afsluiting met JFPretenderS
00:55 uur laatste woord voorzitter Pierre Pourchez

U kunt via deze link http://stichtingbsm.nl/ meer lezen over deze stichting!

Wees erbij! Graag zie we u daar!