,

Wat voor invloed kan kunst hebben op uw persoonlijkheid?

artspreekmeester-blog-eigen-001De presentatie via kunstzinnige vormen hebben een prikkelende werking. De uitstraling die je met kunst kan weergeven is de persoonlijkheid. De persoonlijkheid zegt iets over wie je bent. Kunst werkt stimulerend om anders naar een gelaatsexpressie te kijken en de intentie hiervan te ontdekken. Door een persoonlijk proces aan te gaan en kunst te creëren ontwikkel je zelfkennis en heeft het ook een positieve uitwerking op het sociale vlak. Verdiepen in kunst creëert gevoelsmatig denken en maakt je visueel scherper. Het is een krachtige manier van analyseren om dichter tot jezelf en je medemens te brengen.

De initiatief ligt bij de mens zelf om de pure wezen uit te dragen. De creatieve vermogen is een krachtige manier om deze verbinding te kunnen leggen en vervolgens als indirecte beeldvormen te kunnen presenteren. Kunst maakt de mens gevoelsmatig en visueel deelgenoot van de vastgelegde verkregen persoonlijke inzichten van een ander. De bedoeling is om de ander te bewegen zijn of haar interpretaties onder de loep te nemen en het vervolgens te personaliseren. Dit is namelijk de kracht van kunst om een kettingreactie te veroorzaken tussen mensen, namelijk het onderling motiveren het gevoel te kunnen en te mogen uitdragen.

artspreekmeester-blog-eigen-002Kunst met gevoel verbind mensen en activeert wederzijdse belangstelling. De kunstwerken van Art Spreekmeester is erop gericht zelfreflectie en mediteren te bevorderen om tot persoonlijke bewustwording te kunnen komen. Kunst geeft inzicht op de vragen: Wie ben je als persoon? Wat kan je voor een ander betekenen?

© Myriam Spreekmeester