,

Kies je de creatieve weg met levendige kleuren of de systematische weg zonder fantasie?

artspreekmeester-blog-011Er is duidelijke verschil te zien hoe indrukwekkend de creatieve weg eruit kan zien en de levendigheid continueert. De systematische weg geeft daarentegen een oppervlakkige signaal af. Beide wegen leidden ergens naar toe, alleen de weg van de creativiteit geeft een extra dimensie namelijk kleur en beweging.

De creatieve weg bestaat uit kleurlagen met daarin de denkproces van de kunstenaar verpakt. De creatieve weg is een harmoniserende loopbaan waar het gevoel en het denken aan elkaar worden gekoppeld. Vervolgens kan er beroep worden gedaan op goed te kunnen anticiperen in de persoonlijke behoefte van een ander. De weg van de creativiteit is de ontmoetingsplek van sociale contacten. Deze groep creatieve mensen hebben behoefte aan uitdaging en kunnen door gebruik van kleuren en beweging tot ontwikkeling en nieuwe inzichten komen.

artspreekmeester-blog-012Vanuit mijn werk als Beeldend Kunstenares en beeldend coach maak ik graag kennis met deze mensen die de voorkeur hebben de weg van creativiteit te kiezen en zichzelf goed kunnen presenteren en bruisen van energie. Terwijl als zij op de systematische weg lopen bemerken ze dat hun creatieve talent verliezen en hierdoor gedrag als motivatieproblemen de kop op gaan steken.

Het is mogelijk om je creatieve persoonlijkheid te kunnen behouden en er gebruik te kunnen blijven maken ondanks je dagelijks in deze maatschappij op de systematisch weg moet begeven. Graag help ik je verder hoe je met jou creatieve talent kan blijven ontplooien en dit te kunnen laten matchen op de systematische weg. Wanneer je leerproblemen ervaart zou het goed kunnen wezen dat je creatieve ingesteld persoon bent.
Graag ga ik een gesprek met jou aan!

© Myriam Spreekmeester