,

Welke waarde heeft beeldende kunst?

artspreekmeester-blog-003Bestaat kunst alleen uit materialen of heeft het ook een persoonlijke inhoud?

Het interessante aan kunstzinnig uiten is om niet ingestudeerd bezig te zijn. Het is iedere keer een proces van een nieuw begin van zelfonderzoek. Het is een fractie van een seconde waarin het samenwerken tussen lichaam en geest zijn werking doet. Als ik schilder ligt mijn focus op mijn buikstreek, het gevoel. De kern waarin mijn persoonlijkheid bruist die via mijn penselen tot uiting komen, vastgelegd in beeldvormen. Een balans in gevoel en denken worden samengesmeed.

Artistiek bezig zijn heeft voor mij een persoonlijke betekenis namelijk: Mijzelf in een denkwijze te blijven vernieuwen vanuit de beweging. Het brengt mijn gedachtes in een andere hoedanigheid namelijk scherper, bewuster en helend. Beeldend vormen stelt mij voor een onderzoek. artspreekmeester-blog-004Gefocust op de gezette penseel streken brengt dit mij tot verdieping in het voel- en denkproces waarmee ik toelaat mijzelf persoonlijker te presenteren.

Schilderen ervaar ik als een unieke manier om mijzelf persoonlijk te kunnen blijven ontwikkelen. De gevarieerde acties die ik kan uiten met mijn penselen geven direct een boost, power en geestelijke voldaanheid. Beweging vanuit het artistieke denken scherpt mijn gevoel en denkvermogen.

© Myriam Spreekmeester