,

Wat inspireert mij?

blog-wat-inspireert-mij

Wat mij inspireert is de klassieke muziek. Het dient voor mij als een inspiratiebron.

Vanaf jongs af aan genoot ik dagelijks van het horen van klassieke muziek. De opvoeding thuis werd vanuit de muzikale benadering ondersteund. Het motiveerde mij een expressieve interactie tegenover te zetten en dit deed ik doormiddel van tekenen en schilderen.

Mijn vader was beroepsmusicus (fagottist-pianist). Hij introduceerde de dag door indrukwekkende muziekstukken te gaan spelen van o.a. Mozart, Beethoven, Chopin, Bach, Debussy en Tsjaikovski.
De muziekstukken van Mozart leerde mij bijvoorbeeld goed te leren luisteren en haarfijn te kunnen analyseren. Het beluisteren van muziekstukken van verschillende componisten hebben mij geholpen mijzelf te kunnen ontwikkelen op persoonlijke en sociale vlak.

De muzikale benadering in de opvoeding heb ik als een zeer verrijkende basis ervaren in mijn leven. Thuis stond de opvoeding in teken van muzikaliteit en je expressief opstellen. Communicatie werd hierdoor enorm gestimuleerd. Er werd hierdoor de ruimte gecreëerd om je zo authentiek mogelijk te kunnen ontwikkelen, te zijn wie echt van nature bent . Mijn vader heeft als musicus een belangrijke bijdrage geleverd in mijn leven door zijn wijze van musiceren. Hij was een meester in het motiveren en uitdagen van interacties door het inzetten van muziek. Hiermee bood hij voor mij de weg zelfreflectie in de vorm van expressieve acties te kunnen onderzoeken en koos ik de weg om als  Beeldend kunstenaar dit uit te voeren.