,

Focus op je talent krijgen!

 

 

Soms ben je nog steeds op latere leeftijd op zoek naar je talent,omdat de weg waar je op jonge leeftijd begaf veel ruimte en vrijheid bood. Alleen waar leidde deze weg naartoe en leek dit zo oneindig? Bood deze weg de mogelijkheid een focuspunt te vinden of prikkelde alles om je heen tot nieuwsgierigheid. Wat deed dit eigenlijk met je? Soms ben je niet eens bewust welke talenten je beschikt. Ben je hierdoor dan doelloos bezig of brengt het je toch uiteindelijk waar je wil komen?
De laatbloeier vergelijk ik met een kunstenaar die vanuit het niets iets laat ontstaan. Het vanuit een andere beweging tot ontwikkeling laten komen. Het onderzoeken, het direct ervaren in de praktijk en het inzetten van lichamelijke beweging is een directe schakel tot het denkproces, overdenken, het bedenken (het daagt je uit tot leren).
De kunstenaar is vanuit de oerbron bezig informatie toe te eigenen om tot verdieping te kunnen komen.

Heeft het gevoel een belangrijke waarde om het als leermiddel in te zetten? Kun je informatie vergaren op deze wijze? Er zijn mensen die op deze natuurlijke manier te werk blijven gaan, alleen ervaren zij wanneer zij to the point moet handelen langer de nodig hebben om tot het gevraagde te kunnen komen, Zichzelf compact te presenteren is niet zoals ze handelen en denken, maar deze type mensen halen hun kennis vanuit de expressie. Dit doen ze door vanuit een grotere oppervlakte te werken omtot het minimaliseren te kunnen komen.

De maatschappij is een tegenovergestelde wereld waarin de kunstenaar, de laatbloeier, de creatieve persoon zich in begeeft. Als beeldend coach help ik kinderen, jongeren, volwassen hun expressie te behouden maar tegelijkertijd te ervaren hoe zij tijd kunnen winnen om mee te kunnen floreren in de snelheid waarmee de maatschappij draait. Niet om je imago als kunstenaar op te geven, maar juist de kracht/vanuit jouw creatieve talent te versmelten met de eisen van het onderwijs van tegenwoordig.

Wil je meer weten hoe jij als gepassioneerde creatieve geest je leerproblemen kan aanpakken? Kom eens naar mijn atelier dan gaan wij hierover creatief sparren tijdens een schildersessie!

© Myriam Spreekmeester

U kunt zowel telefonisch als per e-mail vrijblijvend contact met mij opnemen.
Email info@spreekmeestercoaching.nl T.0358884660/0624128352