,

Een penseelstreek tot bezinning

artspreekmeester-blog-005De veranderingen in de maatschappij versnellen extreem. Succesvol zijn en het druk hebben zijn de huidige norm voor een gelukkig leven. Het gevolg is dat mensen geen tijd meer lijken te hebben voor rust en zelfonderzoek. Dat de mens op gaat in de hectiek van de dag is zelfs logisch, ‘je moet mee om te overleven’ is toch wel een uitspraak die ik vaak om mij heen hoor. Misschien is dat zo, maar dat ontneemt je niet van je eigen verantwoordelijkheid om naast het hectische leven, ook voldoende momenten in te bouwen om die balans te bewaren.

artspreekmeester-blog-006Zelf ervaar ik het terugtrekken in een atelier een ruimte waar ik mijzelf expressief kan uiten als een belangrijk moment voor mijzelf. Het jachtige leven raakt op de achtergrond en de artistieke wereld opent zich zonder grenzen. Het spelen met een waardevolle substantie verf om harmonische verbinding in mijzelf te creëren en bewustwording te prikkelen. Het mengen van verf geeft mij een directe focus en zet mij tot nadenken. Het experimenteren met verf helpt mijn gevoel en gedachtes goed onder de loep te nemen. Het persoonlijk spiegelen om tot een mentale verrijking te komen. Het grote voordeel dat ik ervaar met het artistiek bezig zijn is de enorme powergevoel die ontstaat door de expressieve vrijheid. Expressieve vrijheid triggert de continuïteit om uit mijn comfort zone te blijven. Het moment om tot volledige bezinning te komen.

© Myriam Spreekmeester